Mesto za reklamu

01.10.2019.

Фудбалери Црвене звезде остварили су победу против Олимпијакоса, у мечу другог кола Лиге шампиона. Сусрет је одржан на стадиону “Рајко Митић”.  

Прво полувреме завршено је вођством  Олимпијакоса од 0:1 и гости, мора се признати, имали су већу иницијативу и били су бољи, па је и резултат био у њихову корист.

У 37-мом минуту Олимпијакос је постигао погодак. Голман Звезде Милан Борјан лоше је реаговао после центаршута и ударца Рубена Семеда који је затресао мрежу из веома тешке ситуације.

У другом полувремену Црвена звезда је желела најпре да изједначи резултат. Сада се може рећи да је друга половина боље игре била на страни наше екипе. Узгред, да кажемо да је Звезда имала и играча више. Јасин Бензија је због грубе игре искључен у 58 минуту.  Звезда – односно Милош Вулић је успео најпре да изједначи, а у 87 минуту Немања Милуновић је успео да доведе Звезду у вођству са 2:1, а у 90 минуту Боаћи је ударцем главом повећао вођство на 3:1. Догодило се чудо и Звезда је после 0:1 у првом полувремену, успела не само да изједначи, него и да поведе, а затим да у финишу утакмице постигне убедљиву победу од 3: 1. Честитамо.

Звезда сада има три бода и налази се на другој позицији на табели иза неприкосновеног Бајерна из Минхена, док јој у леђа гледају Олимпијакос и Тотенхем.

Екипе су играле у следећем саставу:

Црвена звезда: Борјан – Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић – Кањас, Јованчић – Гарсија, Марин, Ван ла Пара – Томане
Олимпијакос: Жозе Са – Торосидис, Семедо, Мерија, Цимикас – Камара, Бухалакис – Ловера, Бензија, Масурас – Гереро

Звезда игра нови меч у Лиги шампиона

Био је ово први међусобни меч Црвене звезде и Олимпијакоса у европским такмичењима, а 2012. одиграли су пријатељски сусрет у којем је тим из Пиреја победио са 2:1. Екипе су у дуел ушле са различитим скором.

Црвена звезда је у првом колу поражена у Минхену од Бајерна са 3:0, док је Олимпијакос на премијери групе Б ремизирао са Тотенхемом пред својим навијачима 2:2, иако су на тој утакмици Грци губили са 2:0 после пола сата игре.

У истом термину “певци” дочекују немачког шампиона у другом мечу групе Б.

Иначе, навијачи Црвене звезде и Олимпијакоса стигли су на стадион “Рајко Митић” после заједничке шетње кроз центар Београда. Српски и грчки црвено-бели окупили су се испред хотела Москва и заједничким кортеом дошли до стадиона.

Велики број полиције био је распоређен на Аутокоманди, инцидената током шетње није било, а навијачи су уз бакље певали песме посвећене Косову и Марку Ивковићу. Инцидената није било.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here