Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас у Моровићу насеље шаторског типа које је подигла Војска Србије за смештај држављана Србије који се враћају из иностранства.

Вулин је објаснио да је ВС, у складу са наређењима врховног команданта и правилима за време ванредног стања, успоставила прихватни камп за све оне који или немају пријављено боравиште на територији Србије, а наши су држављани, или за оне за које наши лекари на границама оцене да могу да постану здравствени ризик.

Према његовим речима, они ће бити смештани у прихватни камп у Моровићу, где ће морати да прођу кроз одговарајући период изолације, интензивног медицинског праћења и на тај начин ће бити заштићено и њихово, али и здравље свих грађана Србије.

Вулин је указао на то да Министарство одбране, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и надлежним санитарним службама, одређује ко ће улазити у камп, у складу са проценом лекара.

Министар је упутио молбу свим грађанима да се придржавају упутстава, слушају надлежне органе и на тај начин заштите и себе, али и све остале.

Војска Србије ће, како је потврдио, у складу са потребама, отворити још неколико прихватних кампова за карантин и за оне који долазе из земаља које су погођене коронавирусом.

На тај начин ћемо омогућити свима да имају здравствену заштиту, али да ни на који начин не угрозе здравље осталих грађана Србије, поручио је Вулин.

Насеље шаторског типа у Моровићу може да прими до 500 особа којима ће Војска Србије обезбедити здравствену негу, смештај и исхрану.

Данашњем обиласку кампа у Моровићу присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, помоћник директора полиције генерал полиције Слободан Малешић, командант Прве бригаде Војске Србије бригадни генерал Зоран Насковић и представници Управе за војно здравство.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here