Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Драги наши албански пријатељи, џабе сте кречили, нема ништа од тог посла, поручио је председник Александар Вучић властима у Приштини поводом платформе коју су донели и додао да дијалог може да се настави, али на темељу неке “паметније платформе”. “Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама – тај филм нећете гледати”, нагласио је Александар Вучић у обраћању грађанима Смедерева након обиласка Подунавског округа.

Председник је навео да је косовски министар Беџет Пацоли рекао “следеће недеље бисмо могли да укинемо таксе, али да седну преговарачки тимови”.

“Да наставимо, ваљда под условима њихове платформе, признамо да је све њихово, да је Косово независна држава у којој треба да се формира специјални суд пред којем би одговарали Срби за ратне злочине, силовање Албанки, да се формира посебна комисија која ће да каже колику ратну одштету треба да платимо”, додао је Вучић.

Указао је да су наређали 10 ствари које Србија треба да ради. Подсетио је да нису испунили ни своју једину обавезу из Бриселског споразума – формирање Заједнице српских општина, а потом су увели таксе од 100 одсто на српску робу, што је кршење ЦЕФТА споразума и ССП, “јер имају заштиту великих западних сила”.

Смислили су сада, како је навео Вучић, нови трик и донели платформу у којој стоји да Србија мора да уради све што они хоће, а ми да будемо задовољни тиме што би нам опростили све што им раније нисмо испунили.

“Немојте да бринете људи. Јуче сам искористио једну српску реч у коју је стао сав српски гнев, а данас им поручујем: ‘Џабе сте кречили, нећете гледати тај филм'”, нагласио је Вучић. Србима на Косову и Метохији је поручио да је Србија уз њих.

“Србија није више слаба као што је била 2004. када су вршили погром над вама, као 2008. када су проглашавали независност, није очајна и слаба као што је била 2010. када смо ми тражили онако катастрофалну пресуду Међународног суда праве, Србија се не понаша осионо и бахато, али је довољно јака да заштити свако наше дете и сваког нашег човека и то сви и у међународној заједници и на КиМ треба да имају у виду”, нагласио је Вучић.

Рекао је да је блага реч ако би описао политичаре у Приштини неодговорнима. Они су, према његовим речима, нама покушали да кажу како су они ти који о свему одлучују, а да се Србија и наш народ ништа не пита.

“Железара највећа фабрика и извозник у Србији”

Вучић је рекао људима који су држали транспaрент “Железара је уз тебе” да им је бескрајно захвалан због тог транспарента и да је поносан на све раднике Железаре и синдикалце што су давали подршку и поверење држави и зато Железара сада, како је истакао, има будућност.

“Од Америке, преко Канаде, до Кине смо тражили инвеститора и када сам молио Си Ђинпинга рекао сам му да помогне око Железаре и да Србија то неће никад да заборави. И данас је Железара највећа фабрика и извозник у Србији”, додао је Вучић.

Истакао је и да ће много људи бити запослено и у српско-кинеској индустријској зони у Смедереву, која ће запослити људе из Смедерева и околних места.

Вучић је поручио и да Србија није Београд и да ће зато држава новац улагати на све стране, од Смедерева до Врања, Прокупља, Новог Пазара, Суботице…

Брнабић: Раст инвестиција доказ да је Србија на добром путу

Премијерка Ана Брнабић одговорила је политичким неистомишљеницима на тезу да у Србији “никада није било горе” поређењем да је данас најмање 46 милиона пута боље него 2012. године, подсећајући да су они Железару у Смедереву продавали за један долар, а да је вредност уговора који је актуелна власт потписала са кинеским партнером за смедеревску Железару – 46 милиона долара.

Обраћање премијерке Ане Брнабић у Смедереву

Председница Владе Србије подсетила је грађане Смедерева да су само губици њихове Железаре од 2012. до 2014. године износили око 300 милиона евра, који су, каже, морали да се покрију из буџета.

“Онда је дошао 18. април 2016. године када је потписан уговор са ‘Хестилом’ и за мене је то дан када је Србија почела да побеђује, уз тешке мере за које је била потребна велика храброст”, рекла је Брнабићева.

Навела је да је потписан уговор са кинеским партнерима о изградњи слободне у Смедереву како би још кинеских компанија инвестирало у овај крај и прецизирала да је урађен мастер план, који је тренутно у Кини и да ће после бити на Влади Србије, те да је у првој фази планирано 2.300 нових радних места.

Председница Владе Србије је посебно истакла да су 2018. године директне инвестиције достигле рекордан износ од 3,5 милијарде евра.

“Било је потребно уредити администрацију која је данас у служби грађана, привреде и све то заједно је довело до тога да имамо 18. април 2016. – када је потписан уговор са кинеским партнерима”, закључила  је Брнабићева.

„Српска стварност“ / РТС, србија гов.рс / 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here