Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Према последњим подацима, у Србији су коронавирусом заражене још 54 особе. Укупан број заражених је 303. Међу зараженима је и беба стара 28 дана

У Србији су коронавирусом у последња 24 сата заражене још 54 особе. Укупан број заражених је 303. Међу зараженима је и беба стара 28 дана, сазнаје РТС. Министар здравља Златибор Лончар објавио да је петнаест особа излечено од корона вируса.Између 10 и 15 хиљада људи под надзором је уз изолацију, каже заменица директора Института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Последња два дана пред обољевање, особа је највише заразна, дуже од тога су изузеци, каже за РТС имунолог из Тиршове Срђа Јанковић. Како каже, негативан тест не значи да особа може да се креће. “Тест није чаробни штапић, тест може да детектује само кад се вирус довољно умножи”.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да је једна трудница имала корона вирус. Она се опоравила и отпуштена је кући. Додаје да је у Нишу заражено осам лекара и две сестре. Тиодоровић напомиње да нема пацијената који су били код ових лекара, а да су се заразили. То значи да смо пресекли ланац колико смо могли, рекао је др Тиодоровић.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here