Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Према најновије извештају Министарства здравља у Србији је у последња 24 сата потврђено још 96 случајева оболелих од вируса корона. Једна особа је преминула, па је број умрлих од последица Ковида-19 повећан на 257. Kоронавирусом заражено 158 особа у социјалним установама.

У последња 24 часа тестирано је 6.098 особа, а од почетка епидемије 319.581. Према последњим подацима, 17 пацијената је на респираторима.

Како је објављено на сајту Министарства здравља, број активних случајева је 568. Проценат смртности је 2,05 одсто.

Kоронавирусом заражено 158 особа у социјалним установама

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је закључно са данашњим даном у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 124 корисника и 34 запослена.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 518, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 192.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here