Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су од последњег извештаја на коронавирус тестирани узорци 5.438 особа, од којих је 96 људи заражено, а једна особа је умрла. У установама социјалне заштите 159 особа заражено коронавирусом

У саопштењу се наводи да је у Србији до данас регистровано укупно 12.990 потврђених случајева коронавируса, при чему је број активних случајева у овом тренутку 731.

У последња 24 часа преминула је једна особа, па је тако укупан број смртних случајева 262, а проценат смртности 2,02 одсто.

На респираторима је тренутно 19 пацијената, наводи се у саопштењу и додаје је од почетка епидемије тестирано укупно 345.260 особа.

У установама социјалне заштите 159 особа заражено коронавирусом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 124 корисника и 35 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 519, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 192.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here