Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Од почетка пандемије укупно је тестирана 9.432.261 особа, а код 2.001.654 регистрован је коронавирус. Од последица ковида до сада је преминуло 15.956 особа.

У претходна 24 сата у Србији је, од 4.600 тестираних потврђено још 510 нових случајева коронавируса. Од последица ковида преминуло је троје оболелих. У болницама је 421 пацијенат, а у најтежем стању, на респиратору њих 27.

Из дана у дан смањује се број пацијената у ковид болницама, а то што је број новозаражених све мањи резултат је добрим далом што је тестиран зантно мањи број испитаника. Степен заржености је данима континирано око 10 процената, а ситуација би била смирујућа када би тај проценат био испод 1, а јуче је био преко 11 процената.

Нажалост, још неке земље се слично понашају и тешко је објаснити зашто се то чини.

Једна од земаља која ништа не препушта случају је Кина.

У Шангају су власти због бојазни од додатног ширења коронавируса, поставиле жичане баријере испред неких стамбених блокова како би спречиле излазак становништва, што је изазвало нови талас незадовољства међу грађанима.

Кина саопштава да је убрзано масовно тестирање у Шангају, где је регистрован 541 заражени.

Када је у питању Србија треба ипак приметити да је значајно смањен број грађана који траже помоћ лекара у ковид амбулантама. Примера ради у Пчињском окруку било је само 11 новозаражених.  Према последњим подацима градског штаба за ванредне ситуације, на ковид 19. тестиране су 92 особе са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је 11 лица заражено коронавирусом. Од тог броја 10 је из  из Врања и један из Владичиног Хана.

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 27 прегледа, од тога 25 првих. Такође, урађено је 26 антигенских тестова, од којих је 8 позитивно на коронавирус.

У ковид болници ЗЦ Врање хоспитализовано је 9 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док су 4 на кисеонику.

Током протеклог дана није било нових пријема на болничко лечење, а на кућно лечење отпуштен је један пацијент.

“Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here