Mesto za reklamu

01.07.2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 960 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 6.518 особа.

У последња 24 часа није било преминулих од последица вируса, тако да је укупан број умрлих 16.126, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу је 110 пацијента, oд чега сe 8 налази на респираторима.

Последња мерења би показала да је број заражених знатно већа да није смањен узорак тетираних, за чак 1.223 испитаника, па је број новооболелих испод 1.000 људи, колико се очекивало, него је само незнатно већи – 960.

Да је ситуација знатно тежа потврђује проценат заражености који је данас био чак 14,7% што је забрињавајуће високо. Да је примењен на јучерашњем узорку, који је такође био нижи него претходних дана, онда би број оболелих био 1.138, а стварни број, у односу на прикладан узорак ситуацији и становништву, би био знатно, знатно  већи.

На тежину ситуације код нас одавно указују наши озбиљни епидемиолози, који су свесни ситуације у свету где се значајно повећава број новооболелих, на лечењу у болницама и умрлих и да се најављује скори почетак новог таласа вируса. Ти нови вируси су изоловани, бржи су и опаснији. Те земље припремају и најављују и повратак неких обавезних мера заштите. Зато и наши епидемиолози већ упућују апеле и молбе да и наши људи почну да у тешким ситуацијама, пре свега гужвама, носе маске и примењују и друге мере заштите. Преносили смо њихове поруке да је вирус и даље опасан и да долазе још опаснији. Зато се чувајте!   

Од почетка пандемије тестирана је 9.912.001 особа, од којих су 2.030.363 биле позитивне на коронавирус, а број преминулих је официјелно – 16.126 људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here