Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Од 25 узорака послатих на проверу сви су негативни, саопштено је данас на конференцији за медије специјалиста епидемиологије Александар Антонијевић.

“Данас сам релаксиранији, ниједан тестирани на цовид19 од 25 послатих узорака није позитиван. Укупно је послато 210 узорака а данас је тестирано 30.” рекао је Антонијевић.

Он додаје да је у Косовској Митровици 18 заражених, у Звечану 9, Лепосавићу 3, у Зубином Потоку 2 и у Грачаници 1.

Антонијевић је похвалио Институт за ветерину у Краљеву јер захваљујући њима, резултати сада стижу много брже, што је важно ради правовремене и потпуне изолације зараженог и лакше евиденције контаката.

Критеријуми за одабир терцијалне установе у коју се пацијенти са тежом клиничком сликом шаљу, не постоје. Једини критеријум је слободно место у од центара.

“Ако је слободно у Београду шаљемо тамо, ако је слободан Ниш шаљемо за Ниш” рекао је Антонијевић.

Поједини пацијенти који се осећају боље, пребачени су са инфективног одељења КБЦ Косовска Митровица у Студентски центар.

Антонијевић је нагласио да то што нема нових регистрованих случајева јесте предах али не значи да је борба готова.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је истакао да је ситуација тренутно под контролом али да не знамо шта доноси сутра.

“Грађани нису до краја схватили озбиљност ситуације и шетају се. Свекодневно се врши дистрибуција хигијенских средстава и алкохолних средстава здравственим установама и комуналним предузећима” рекао је Спирић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here