Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Према данашњем извештају Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, у српским срединама на КиМ у последња 24х, једно лице је преминуло од последица обољења Ковид 19, а евидентирана су још 92 нова случја заразе. Тестирано је 211 људи, а поред новооболелих, бележи се и 18 случајева излечења. Преминула особа је из Звечана.

У Косовској Митровици регистровано је још 31 лице заражено коронавирусом, у Звечану и Зубином Потоку их је по 13, Лепосавићу и Грачаници по осам, Штрпцу и Прилужју по шест, Гњилану четири, док се у Косовској Каменици, Призрену и Пећи бележи по један случај инфекције.

Након последњег тестирања, излечење је потврђено у 18 случајева и то: у Косовској МИтровици седам, шест у Гњилану, по два у ЗВечану и Лепосавићу и један у Зубином Потоку.

Према извечтају ЗЈЗ, на болничком лечењу су 63 пацијента са инфекцијом потврђеном ПЦР тестом. Од тога 62 се налазе на лечењу у КБЦ Косовска Митровица, а један пацијент се опоравља у КЦ Ниш. У изолацији је 896 људи.

Од почетка пандемије до данас, у српским срединама на КиМ, коронавирус је потврђен код 2.247 пацијената. Тренутно, вирус је активан у 959 случајева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here