Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Комесар за проширење и суседску европску политику Јоханес Хан поручио је, након сусрета у Бриселу с члановима Председништва БиХ Милорадом Додиком, Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем, да треба што пре да формирају власт у БиХ.

Хан је поздравио колективни договор чланова Председништва како би се унапредила перспектива ЕУ за БиХ као стратешки циљ њихове земље, преноси Кликс.

Комесар ЕУ је нагласио да земља сада треба да види конкретне, опипљиве реформе те да се мора избегавати разорна реторика или било која иницијатива која омета пут земље ка ЕУ.

У том контексту, неопходно је формирање свих влада које произилазе из избора у октобру 2018. године, истакао је Хан.

Хан је позвао челнике БиХ да што пре пошаљу усклађене и интерно координисане одговоре на 656 питања која следе, што, како је додао, неће дати БиХ аутоматски статус кандидата као таквог.

“Будуће мишљење Европске комисије ће бити свеобухватна мапа пута за дубоке реформе које треба хитно усвојити и имплементирати, посебно оне у области владавине права и основних права, где постоје јасни недостаци на свим нивоима”, закључио је Хан.

Чланови Председништва БиХ окончали су данас дводневну посету Бриселу током које су се састали с највишим званичницима ЕУ.

„Српска стварност“ / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here