Mesto za reklamu

26.02.2019.

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да Косово нема потребу а га Србија призна ако се од њега тражи да за то да земљу.

“Косово не даје земљу за признање. Ако је то цена, Косово нема потребе за признањем од стране Србије”, изјавио је Харадинај на церемонији обележавања 29 година од убиства првог незваничног амбасадора Косова Енвера Хадриа у Бриселу.

Харадинај је казао да је “после 20 година од ослобођења Косова” дијалог о нормализацији односа Косова и Србије одступио од стране неких кругова на Косову и Бриселу “претварајући се у дијалог о територијама”.

“Одлучност да се остане на праву Косова од 17. фебруара (2008. године) је остајање на праведној страни историје. Такође, ми смо блокирањем увоза роба из Србије, таксом од 100 одсто, предузели меру која омета формализацију поделе Косова”, рекао је Харадинај, који се супротставља захтевима представника САД и ЕУ за суспензију или укидање таксе, као и захтевима представника највеће партије у владајућој коалицији ДПК и председника Косова Хашима Тачија који се залаже за, како каже, корекцију границе.

 „Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here