Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај оценио је данас да могућност поделе територије “није више опасност” за Косово и додао да “на крају, Косово може и без признања Србије”.

Обраћајући се новинарима по повратку из САД, Харадинај је рекао да је у Њујорку разговарао са изаслаником америчког државног секретара за Балкан, Метјуом Палмером о “билатералним односима две земље и дијалогу Косово-Србија”.

“Било је значајно да будем тамо. У САД сам отпутовао да бих разјаснио позицију Косова, сада већ познате и јасне ставове против поделе и промене граница”, рекао је Харадинај.

Он је додао да је током боравка у Америци разговарао и са сталним представником Немачке у Уједињеним нацијама, Кристофом Хојсгеном као и са “сународницима у САД” али не и са председником Косова Хашимом Тачијем и председником Србије Александром Вучићем који такодје бораве у Њујорку где се одржава седница Генералне скупштине УН.

“Логика Александра Вучића да омета Косово у суштини највише штети самој Србији. На крају, можемо и без признања од стране Србије”, казао је Харадинај.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here