Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај отпутоваће током дана у Хаг, где ће у својству осумњиченог бити саслушан пред Специјалним судом за злочине ОВК. Касни авион којим је некадашњи регионални командант ОВК треба да одлети за Хаг.

На приштински аеродром Рамуша Харадинаја су довезли службеним аутомобилом са ротацијом, уз пратњу два полицијска возила.

Аутомобил са Харадинајем ушао је на рампу аеродрома поред ВИП улаза без заустављања поред великог броја новинара. Службени аутомобил и два полицијска возила, након мање од десетоминутног задржавања, напустила су аеродром.

Харадинај је на свом Фејсбук профилу написао да је Косово кренуло напред на евроатлантском путу и да је “јаче него икада, на линији мира и у свеприсутном пријатељству са Сједињеним Државама”.

Поновио је да је “Косово спремно за дијалог са Србијом до постизања правно обавезујућег коначног споразума, укључујући и узајамно признавање у постојећим границама”.

Такође, навео је да косовско тржиште за производе из централне Србије може бити ослобођено наметнутих такси само у замену за признање косовске независности.

Харадинај је у петак поднео оставку због позива на саслушање. Тада је рекао да тим чином жели да “одвоји функцију премијера од Рамуша Харадинаја”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here