Mesto za reklamu

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да косовска влада нема решење за незапосленост и одлазак људи у западне земље, у потрази за послом.

Рамуш Харадинај је рекао да један вид решења док не нађу радно место на Косову представља одлазак у Немачку, Аустрију и Швајцарску.

“За оне који су незапослени потпуно је оправдано што то раде, али наш задатак је да отварамо радна места што је више могуће”, рекао је Харадинај на конференцији за новинаре у Приштини након седнице владе.

“Одлазак је забрињавајућ, али он се не догађа само данас. Ми немамо решење за незапосленост, то је нешто што је деценијама акумулирано. Редови испред амбасада трају десет година. Најбоља мера против тога је јачање економије и производње”, навео је Харадинај.

“Имајте у виду да онај ко нађе неко радно место у Немачкој, он ће се радовати. И његова породица. Јер ми немамо неко радно место. Не кажем да је добро, волео бих да сви нађу посао на Косову, али добро је да они који немају посао бар негде га нађу. Да реше ту своју муку”, рекао је Харадинај.

За особе које нађу посао у иностранству Харадинај каже да ће недостајати косовској економији.

“Али, шта да радимо сада. Ако неко има идеју, молим вас, ево вам моје место и решите проблем”, рекао је Харадинај.

Поводом све већег броја људи који напуштају Косово, у Приштини данас ванредно заседа парламент, како би изгласао резолуцију о сузбијању одласка и проналажењу начина да се младима на Косову омогући запослење.

Харадинај каже да ће влада спровести сваки поступак који буде произашао из расправе у скупштини.

„Српска стварност“ & Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here