Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Кандидат за премијера коалиције АБК-СДП Рамуш Харадинај, обећао је на скупу у овом граду да ће Косовска Митровица добити посебан закон, баш као и Приштина и Обилић, пише Зери.

Како се наводи у саопштењу, Харадинај је рекао да Митровица, попут Приштине као главног града и Обилиц́а као индустријског за производњу електричне енергије, има своје специфичности, па заслужује закон.

„Видите, постоје две специфичности. Специфична је осетљивост недавних дешавања, називам их мало тежим, разумнијим, територијалним интегритетом. Да ли сте знали да Обилић прима средства  директно због чињенице да угаљ који се извлачи из Обилића производи енергију, тако да проценат иде општини. Проценат профита Трепче можемо из државног буџета оставити општини Митровица“, рекао је Харадинај.

Лидер АБК је рекао да двојеца кандидата за премијера који долазе из Косовске Митровице, Кадри Весели из ДПК-а и Вјоса Османи из ДСК-а, никада нису размишљали да то ураде за свој град.

„Два кандидата која кажу да су из Митровице, никада нису размишљала о закону о Митровици. А оно што вам овде кажу је када је ДПК добро, Митровица стоји добро. Колико је год  ДПК била добра, Митровица је пошла по злу. Тако да  схватите то добро, јер ако сад не схватите не знам кад ће те то урадити “, упитао се Харадинај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here