Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са члановима Националног конвента о Европској унији о питањима Медијске стратегије, уставних промена и борбе против корупције.

Брнабић је током онлајн дијалога са члановима овог конвента, на којем је било речи о поглављима 23 и 24, истакла да је владавина права један од три основна приоритета новог мандата Владе Србије.

Према њеним речима, нова Влада посвећује пажњу владавини права колико је то чинила приликом првог мандата када је реч о дигитализацији и образовању.

Она је, говорећи о Медијској стратегији, навела да су формиране две радне групе – за праћење имплементације те стратегије и за заштиту и безбедност новинара, поручивши да је циљ да Србија за новинаре буде безбедно окружење за рад.

Премијерка је подсетила на то да се са поменутом радном групом састаје једанпут месечно и најавила да ће следећи сусрет бити одржан 26. фебруара.

За сада су издвојене три важне теме, а то су отварање СОС линије за све представнике медија, где ће моћи да пријаве увреде и претње, затим портал на којем ће бити информације о тој проблематици, као и да се са заштитником грађана направи једна јединствена листа претњи и увреда медијима, истакла је Брнабић.

Према њеним речима, јединствена листа претњи и увреда биће уведена како не бисмо, као што је тренутно случај, имали неколико листа, које се разликују по броју регистрованих случајева.

На званичној листи имали бисмо један број, сви бисмо знали о чему да причамо и могли бисмо заједно да гледамо како да решавамо случај по случај. То је једини начин да унапредимо ову област, оценила је председница Владе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here