Mesto za reklamu

25.05.2020.

Црна Гора ће у складу са одговарајућом проценом у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље, саопштио је премијер Црне Горе. Међу земљама за које Црна Гора отвара границе нема Србије.

Марковић је на конференцији за новинаре рекао да је да је критеријум Института за јавно здравље најмање 25 оболелих у односу 100 хиљада становника. Он је прецизирао да ће Црна Гора 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

​На питање новинара о отварању граница, Марковић је казао да је то питање поверења.

“Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити никаква посебна тестирања, сви ће добити јасна упуства шта их очекује у земљи, и које прописе морају поштовати и верујем да је то у овом тренутку сасвим довољно да спречимо импортацију вируса у Црну Гору”, рекао је премијер, пренела је РТЦГ.

Како је навео, правила и упутства дочекаће госте на улазу у Црну Гору.

“Како сада ствари стоје, макар две земље у региону могу испунити наш критеријум. Али, ситуација се мења, ствари се побољшавају…”

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here