Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се у Анталији са министром иностраних послова Републике Турске Мевлутом Чавушоглуом. Анталија је регија одакле потиче министар Чавушоглу и где се налази конзулат Републике Србије, на челу са почасним конзулом.

Министар Дачић честитао је министру Чавушоглуу Курбан бајрам, изразивши задовољство што су њихови сусрети постали традиционални, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова.

Током разговора двојице министара, размењена су мишљена о свим битнијим билатералним и регионалним темама, уз обострано истицање да су билатерални односи на највишем нивоу у историји дипломатских односа двеју држава, као и да су искреност и отвореност најбитнији фактори даљег унапређења и продубљивања сарадње.

Обострано је подвучено да не постоји ни једно питање које не може бити решено на обострано задовољство, уколико се задржи овакав приступ.

“Када је реч о регионалним питањима, фокус међусобног интересовања био је на развоју догађаја у непосредном окружењу Србије и могућностима које се налазе пред Турском и Србијом, а имају за циљ учвршћивање стабилности у региону и његов просперитет, наведено је у саопштењу,

Шеф српске дипломатије упутио је позив свом турском колеги да посети Србију, изразивши очекивање да ће до скорог сусрета доћи већ приликом предстојеће посете председника Турске Ердогана Београду или током заседања Генералне скупштине Уједињених нација у септембру ове године.

На крају сусрeта, министар Чавушоглу, као знак пажње ватреном навијачу Партизана министру Дачићу, поклонио је дрес фудбалског клуба Малатија, са којим ће Партизан имати дуел 15. августа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here