Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је за Н1 да ће избори 21. јуна бити другачији од свих осталих, али да на њих треба изаћи како не би дошло до дисконтуитета, а по нормализацији ситуације са пандемијом коронавируса инсистирати на расписивању нових избора. 

Чанак је рекао да не зна какав ће бити резултат предстојећих избора, али да зна да ће они бити другачији од свих избора који су до сада одржани.

Ипак, одлагати изборе је, према његовом мишљењу, веома рискантно зато се прекоричењем рока доводи у питање легитимитет и легалитет власти, и може доћи до дисконтуитета власти.

“Ово је незграпно, али ако се не одрже сада избори, не знам како ћемо да изађемо из овога (…) Треба инсистирати да чим се нормализује ситуација са короном да се избори понове”, поручио је Чанак.

Оценио је и да је ванредно стање уведено кршењем Устава, а да се у том периоду видело да нису сви грађани једнаки. Лидер ЛСВ подсетио је да је и председницу Владе данас питао ко су људи који су се претходних дана пели на кровове зграда за време полицијског часа и тамо палили бакље, и ко им је дао дозволу за кретање.

“Није то питање бакљи него равноправности грађана, јер зашто неко може да има могућност кретања, а неко не, и по ком основу”, истакао је Чанак и подсетио да је за добијање дозволе за кретање неопходан потпис и образложење послодавца. “Ко је њихово послодавац – то је оно што мене интересује.”

Казао је и да не жели да говори о данашњем инциденту када је Бошко Обрадовић прекинуо седницу парламента, јер је “те људе који чупају каблове гледао када је Шешељ др Војислав то радио пре више од 20 година у истој овој сали”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here