Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Државни званичници и патријарх српски Порфирије упутили су грађанима Србије честитке поводом предстојећих новогодишњих празника.

Председник Александар Вучић честитао је свим грађанима Србије Нову годину.

“Заједно за нове снове у 2022. Срећна Нова година! Живела Србија”, поручио је Вучић на инстаграм налогу.

Патријарх Порфирије: Будимо мудри и верни своме путу

Патријарх српски Порфирије поручио је грађанима, уочи Нове године, да буду мудри и верни своме путу.

“Нека нас и знаци времена Господу воде, као што је звезда са Истока ономад водила мудраце ка Богомладенцу Христу”, навео је патријарх на Инстаграму.

Како је објаснио, та мисао му увек сине “на концу календарске године” и подсети га на фреску Поклоњење мудраца из манастира Високи Дечани, у којем је, како је навео, монашки постриг примио са жељом да целога живота следи Господа Христа.

“Будимо мудри и верни своме путу, радујмо се близини витлејемске пећине! И не заборавимо да благодаримо Господу што нас својим видљивим и невидљивим знацима премудро кроз живот води, и од сваког искушења чува”, поручио је патријарх.

Уз то је објавио снимак у којем је направљена кратка ретроспектива најважнијих догађаја који су обележили 2021. годину.

Међу њима су кадрови сусрета председника са светским лидерима Владимиром Путином, Емануелом Макроном и Ангелом Меркел, као и са самита Покрета несврстаних у Београду, са церемонија отварања фабрика, путева и пруга, болница, откривања споменика Стефану Немањи…

“Заједно за углед наше земље у свету, заједно за путеве и пруге будућности, заједно за нове инвестиције и нова радна места, заједно за најбољу здравствену негу, заједно за безбедност наше отаџбине, заједно за очување културе и традиције, заједно за очување наше природе, заједно за даљи напредак, заједно за будућност наше Србије”, поручује се у снимку.

Честитка председнице Владе Србије

Председница Владе Ана Брнабић честитала је грађанима Србије Нову годину са жељом да 2022. буде година у којој ћемо наставити заједно да радимо на јачању наше економије, очувању здравља и унапређењу здравственог система и на свеукупном напретку нашег друштва.

“Влада Србије и ја лично остајемо посвећени стварању боље и сигурније будућности за све грађане и унапређењу квалитета живота у свим областима. Брига за здравље, отварање нових радних места, повећање животног стандарда и јачање економије су наши приоритети и у наредној години. Јачаћемо Србију као сигурно, стабилно и инклузивно друштво и добро место за живот”, наводи се у честитки председнице Владе.

Свим грађанима жели пре свега добро здравље, срећу и добру енергију у Новој години.

Честитка министра спољних послова

Министар спољних послова Никола Селаковић пожелео је да наредна година буде година мира, стабилности и напретка.

“Пред нама је година у којој ће се читав свет суочавати са бројним изазовима, али Србија је кадра да се са изазовима носи. Председник Републике, Влада Србије и Министарство спољних послова наставиће да спроводе државотворну политику снажења наше земље, како на унутрашњем, тако и на спољнополитичком плану, са жељом да наредна година буде година стабилности, мира и напретка”, навео је Селаковић.

Шеф дипломатије је додао да ће држава учинити оно што је до ње како би сваком грађанину омогућила да оствари своје таленте и испуни своје жеље.

Честитка министра одбране

Министар одбране Небојша Стефановић честитао је припадницима Министарства одбране и Војске Србије, као и свим грађанима Србије, предстојеће новогодишње празнике и пожелео да им 2022. година донесе добро здравље и срећу.

Истакао је да је поносан на “све наше војнике свих родова, све припаднике Министарства одбране, који су и у години за нама показали да Србију заиста носе у срцу”.

“Поштовани грађани Србије, сваког дана у години Војска Србије је ту за вас. Сваки корак, реч и дело наших припадника посвећени су мирном сну наше деце и стабилности наше Србије. Радили смо вредно да очувамо спокој и сигурност сваког дома у нашој земљи. Били смо сложни, како то само наш народ зна, и држали се као једно. Борили смо се за мир, за осмех, за живот, за отаџбину. Поносан сам на сваку девојку и момка у униформи, на сваког пилота, тенкисту, лекара, инжењера, артиљерца, пешадинца, гардисту, рониоца, војног полицајца, специјалца. На све наше војнике свих родова, све припаднике Министарства одбране, који су и у години за нама показали да Србију заиста носе у срцу”, рекао је министар Стефановић.

Истакао је да Нову годину дочекујемо снажнији него икада, захваљујући подршци председника Александра Вучића, и да поносна на своју војску, снажнију и опремљенију него икада, на своју економију, нове путеве и фабрике, Србија граби напред, за будућност свих својих грађана.

Честитка министарке културе и информисања

Министарка културе и информисања Маја Гојковић пожелела је да година пред нама протекне у знаку доброг здравља, оптимизма и да буде испуњена срећним тренуцима.

“Година за нама, иако пуна изазова, обележена је мудрим одлукама, амбициозним пројектима и добрим резултатима.  Уверена сам да ће Нова година бити увод у ново поглавље, у којем ће наше идеје и тежње, упорност и заједништво, створити перспективе за још успешнију, сигурнију и извеснију будућност. Искуство из протеклог периода и снага коју смо показали уливају наду да ће 2022. година и поред тешкоћа које препознајемо у осетљивим и сложеним глобалним околностима, бити година просперитета, напретка и даљег развоја”, наводи се у честитки министарке културе Маје Гојковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here