Mesto za reklamu

25.01.2019.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је, коментаришући најаве СДА за подношење апелације Уставном суду БиХ о преиспитивању имена Републике Српске, како је име Република Српска уписана с тим именом од 1995. године и да иза отварања оваквог питања стоји неки други циљ.

Према његовом мишљењу, тај други циљ би могла бити нестабилност или отварање расправа између представника два народа.

„Не улазим у то шта је била идеја Бакира Изетбеговића, али имам обичај рећи – нема бољег патриотизма од уставног у БиХ. Бојим се да је ово један од потеза које смо имали више пута, попут мобилизовања бошњачких странака око ревизије тужбе, иако смо знали да је то завршен чин, прича око Пељешког моста и слично. Штитити БиХ морамо, али то треба бити заједничка потреба свих политичких легитимних представника који су изабрани на изборима и наћи ћемо рјешења за сва питања. Ако је то само хир једног појединца или једне политике, бојим се да ће сваки завршити на сличан начин као до сада. Имамо штету, а то је неповјерење које јача“, казао је Човић.

Говорећи о опасности да плате и пензије у ФБиХ не буду исплаћене уколико сједница Дома народа Парламента ФБиХ не буде одржана до 1. фебруара, Човић је рекао како сматра да нема препрека да у наредних седам дана буде формиран и други дом Парламента ФБиХ.

„Рјешење ће наћи предсједник ФБиХ заједно с властима, а наше је да помогнемо да се успостави Дом народа и имамо Парламент у пуном сазиву који може изгласати буџет. ХДЗ ће дати свој допринос да представници гдје их ми бирамо, њих 12-13, буду изабрани првог“, закључио је Човић.

„Српска стварност“ / РТРС, klix.ba /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here