Mesto za reklamu

01.09.2019.

Бивши шеф Координационог тела за КиМ Небојша Човић каже да му је након именовања Метјуа Палмера за специјалног изасланика САД за Балкан постало јасније зашто су Руси за амбасадора одабрали Александра Боцан – Харченка, који је, како наводи, такође велики познавалац проблематике Косова и Метохије.

Палмерово именовање Човић види као поруку САД да ће се више укључити у процес преговора са Приштином и да ће бити више присутна у дијалогу.

“Палмер је искусан, познаје регион. Његова дипломатска каријера је почела у Београду.Говори српски језик, прагматичан је. Српски је зет, што може да буде позитивно и негативно, јер стално треба у јавности да се доказује како балансира и како је објективан”, рекао је Човић за Прву ТВ.

Он је подсетио на то да је Палмер дипломатски сазревао у време администрације Клинтона, те да је позната ствар “да су Американци били конструктори у прављењу оваквог монструма какво је Косово”.

“Оно што је евидентно на први поглед је то да се Америка снажније ангажује овде. Сада ми је још јасније и зашто су Руси за амбасадора у Београду изабрали Харченка, који је такође велики познавалац проблематике Косова и Метохије”, навео је Човић и закључио: “Биће врућа јесен”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here