Mesto za reklamu

17. 09. 2021.

Лидер Странке Слободе и правде (ССП) Драган Ђилас саопштио је данас да та странка неће учествовати у наставку актуелне сесије међустраначког дијалога.

Ђилас је, у изјави новинарима пренео да ССП неће учествовати у наставку дијалога ни данас ни сутра. Споразум који су дали европски посредници је неприхватљив и не нуди решење било чега. Тражили смо да предлог нашег споразума буде данас на агенди како не би губили време, али није. Све ово је велика фарса“, навео је председник ССП Драган Ђилас, након завршетка првог дела међустраначког дијалога.

Према његовим речима, СНС није прихватила ништа од предложеног, чак и оно што као проблеме наводе посредници из ЕП сматрају неистином.

„СНС је јасно саопштила да не само да не прихвата наш предлог него ни предлог ЕП“, рекао је Ђилас уз опаску да ово није начин за постизање било каквог договора.

Он је најавио да ће овај блок партија свој предлог споразума послати посланичким групама у Европском парламенту који је констатовао све неправилности и на основу чега је и почео овај дијалог.

И лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је после састанка у оквиру друге фазе међустраначког дијалога уз посредовање европарламентараца да га радује да је опозиција на том састанку наступила доста јединствено и да су подвукли црвене линије испод којих неће ићи.

Међустраначки дијалог власти и опозиције о побољшању изборних услова се наставља данас и сутра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here