Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас поднео је кривичне пријаве против пет особа, међу којима је и председник Србије Александар Вучић, и оптужио их да су умешани у фалсификовање и објављивање докумената о томе да поседује рачуне и фирме на Маурицијусу и у Хонг Конгу.

Ђилас је на прес конференцији испред Првог основног јавног тужилаштва рекао да је поднео кривичне пријаве и против министра финансија Синише Малог, шефа информативне службе СНС-а Владанке Маловић, главног и одговорног уредника Новости Милорада Вучелића и новинарке тог листа Андријане Нешић.

Лидер ССП тврди да су они припремали и дистрибуирали лажна документа о томе да поседује рачуне на Маурицијусу и у Хонг Конгу и да су направили “аферу и хајку” која се, како каже, 10 дана води против њега.

Најавио је да ће пред против њих поденти тужбу и надлежним органима у Швајцарској због наношења штете угледу фирме коју има у тој земљи.

Он тврди да је документ на основу којег се тврди да поседује фирму која има рачун у “Дојче банци” на Маурицијусу “доказани фалсификат” и додао да је та банка демантовала да има филијалу на тој острвској земљи и да било ком клијенту може да води рачун.

Ђилас је казао да је фалсификат и папир “Bank of China” из Хонг Конга и да не поседује никакве фирме и рачуне у иностранству, осим рачуна фирме у Швајцарској, која је основана транспарентно и законито, па је и логично да фирма има свој рачун.

Лидер ССП је одбио да одговори на питања новинара Новости и Српског телеграфа које је назвао “пропагандним гласилима Александра Вучића”.

Ђилас је, одговарајући на питања новинара, поновио да у Србији неће ићи на полиграф, али да је, ако постоји потреба или кривична истрага, спреман да иде на полиграф у било којој европској земљи, осим, како је рекао, у Мађарској.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here