Mesto za reklamu

18.02. 2020.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тренутно одмара након освајања рекордне осме титуле на Аустралијан опену и повратка на прво место АТП листе. Слободан дан у Београду Ђоковић је искористио за сусрет с новинарима и одговорио на велики број питања. Издвојили смо нека.

Ђоковић је одговарао на питања новинара, али и српских олимпијаца – Велимира Стјепановића, Соње Петровић, Невене Игњатовић, Зоране Аруновић, Милице Старовић… Новак очекује одличну сезону и нада се да ће бити крунисана олимпијском медаљом, овога пута златном. Ђоковић је говорио о ривалитету са Федерером и Надалом, стварима које га испуњавају и мотивишу, али и о најтежим моментима у каријери, када му је много помогао Коби Брајант.

Новак је конференцију за медије почео утисцима из Аустралије, односно говорио је о освајању АТП купа, али и првог гренд слема у сезони.

– Задовољство је бити у Србији, нарочито послије освајања првог издања АТП купа. Имали смо изванредну атмосферу и амбијент, чему је помогао присан однос који имамо у екипи. Биле су то две недеље које ћу стварно дуго памтити. Дејвис куп који смо освојили дао је свима нама ветар у леђа – рекао је Новак и похвалио колеге које су са њим наступали за Србију.

– Душан Лајовић и Филип Крајиновић, који није био са нама, Виктор Троицки, као и Никола Ћаћић, који се опредијелио за дубл, сви су у одличној форми. Лепо нам се пише и у Дејвис купу и у АТП купу – рекао је Ђоковићак.

Аустралијан опен његов је омиљени турнир. Српски тенисер поновио је како се тамо одлично осећа, а на првом гренд слему у сезони одиграо је и најбољи меч у каријери.

Учешће на Олимпијским играма – посебан доживљај

– Олимпијске игре су највећа спортска смотра, највећи спортски догађај. Велика је част што могу да представљам Србију. Имао сам срећу да носим заставу наше земље 2008. године, нажалост на претходна два такмичења нисам био на церемонији отварања. Овога пута циљ ми је да то не пропустим – рекао је Новак и наставио:

– Олимпијском турниру ћу приступити као сваком другом јер мислим да је то најбољи могући начин да дам себи највеће шансе за добар резултат. Осим тога, желим да будем у олимпијском селу, да осетим ту атмосферу. Не постоји могућност нигде да ви седите, а да поред вас пролазе и шетају најбољи спортисти и олимпијци света. Прилика да можете са њима да разговарате, да црпите инспирацију и све оно за спорт и живот, привилегија је сама по себи – рекао је Ђоковић.

О навијању за Федерера и Надала

“Доста се сада прича и пише да ме људи не воле. Не волим да причам о томе, али овог пута ћу да се осврнем на то. Све ове године колико путујем, осећам да уживам велику подршку. У неким деловима света имам већу подршку, негде мању”, рекао је Новак и посебно се осврнуо на мечеве које је играо против Роџера Федерера и Рафаела Надала.

“Логично, када играм са Федерером и Надалом, због свега што су учинили и што представљају у овом спорту, они имају већу подршку публике. Али то не значи да мене људи не воле. Чак и да је таква ситуација, да ме нигде не воле, што није истина, зашто бих ја доливао уље на ватру? Не желим да окрећем Србију и целу спортску јавност против некога. Понављам, имам велику подршку, свестан сам да је то негде мање, негде више”, самоуверен је Новак.

Ђоковић је говорио и о “великој тројци” и борби за титулу најбољег свих времена.

“Увек себе видим на трону и стремим ка томе. Не може увек да се оствари, то је живот, али увек имам највеће амбиције. Између нас тројице постоји много везивних тачака и сличности. Једна од највећих је шампионски менталитет. Више пута смо говорили колико један другога вучемо ка успесима”, каже Новак.

“Роџер Федерер игра у тим годинама на врхунском нивоу, такав таленат је реткост у свету спорта. Мислим да смо нас двојица ‘других’, њему највећа мотивација да настави да игра. Иста је ситуација са мном, желим успехе стално и они ме гурају да настављам. Ривалитети са њима и мечеви у којима сам учествовао са њима, обликовали су ме као играча и човека. У почетку нисам говорио да ми је драго што сам део њихове ере, сада кажем да јесте. Задовољство ми је”, рекао је између осталог најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

„Српска стваност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here