Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Тријумфом у четвртфиналу над квалификантом Домиником Кепфером (АТП #97) резултатом 6:3, 4:6, 6:3, српски тенисер се приближио на два корака од освајања петог трофеја на турниру „Интерназионали БНЛ д’Италиа“.Новак ће у недељу одиграти своје једанаесто полуфинале на Мастерс турниру у Риму.

Меч је трајао два сата и 11 минута, током којих је Новак показао доста осцилација у игри. Кепфер је са друге стране пружио неустрашив тенис који му је донео пласман међу осам најбољих у Риму (две победе у квалификацијама и три у главном жребу).

Најбољи тенисер света је силовито ушао у меч, два пута одузео сервис Немцу и повео са 4:0. Уследио је први пад у Новаковој игри, Кепфер враћа оба брејка и смањује вођство нашег тенисера на 4:3. Трећим брејком у сету Новак је зауставио налет противника, повео са 5:3, а затим на свој сервис после 38 минута дошао до освајања првог сета.

Већ у првом гему другог сета Новак је без изгубљеног поена направио брејк, а затим повео са 2:0. Имао је српски тенисер две брејк лопте и у трећем гему, али их није искористио. Иако је семафор показивао 3:1 у корист Новака, то није била препрека за Кепфера, да на крилима самопоуздања из претходних пет мечева у Риму, настави са одличном игром. У шестом гему је вратио брејк (такође без изгубљеног поена), а затим и по први пут у мечу повео, 3:4. Новак је у последњем гему сета направио неколико грешака, претрпео брејк и неочекивано изгубио други сет.

Новак је у уводном гему одлучујућег сета пропустио четири брејк лопте, од којих су три биле везане. Ипак, на следећи сервис ривала долази до злата вредног брејка, који је у комбинацији са искуством у наставку био пресудан фактор за исход.

Статистика: ас поени (5-4), двоструке сервис грешке (0-4), директни поени (24-24), неизнуђене грешке (38-40), број освојених поена (96-81).

Ноле ће у полуфиналу Мастерса у Риму у недељу играти против Норвежанина Каспера Руда (АТП #34), који је у драматичном четвртфиналном окршају савладао Италијана Матеа Беретинија (4) резултатом 4:6, 6:3, 7:6 (7:5).

Биће то први међусобни сусрет српског и норвешког тенисера, а одиграће се у присуству публике (максимално 1000).

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here