Mesto za reklamu

01.фебруар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Француске у Србији Њ.Е. Фредериком Мондолонијем, којег је информисао о свакодневним проблемима са којима се сусреће српски народ на Косову и Метохији, посебно након увођења трговинске блокаде за робу из остатка Србије.

Ђурић је истакао да је увођењем неразумних такси на српске производе и низом других нецивилизацијских мера Приштина практично затворила врата дијалогу и показала да се и у будућности не може рачунати на њихове разумне и одговорне потезе.

Са друге стране, према Ђурићевим речима, Београд остаје опредељен за дијалог и мирно решавање проблема, доследно се залажући за изградњу бољих односа и за слободан проток роба, људи, капитала и услуга.

„Укидање такси и враћање за преговарачки сто у интересу је и Срба и Албанаца“, нагласио је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је амбасадора Мондолонија информисао и о безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, нагасивши да су напади на Србе и њихову имовину готово свакодневна појава, на коју, већ уобичајено изостају осуде и реакције привремених институција у Приштини.

„Српска стварност“ / Канцеларија Владе за КиМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here