Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да су избори заказани за 6. октобар суштински важни јер су на Косову и Метохији сваки судбински и страховито значајни за очување утицаја Србије у покрајини и да је проритетно да Српска листа освоји свих 10 загарантованих места у тамошњем парламенту.

„Српска листа је државни пројекат Србије“ рекао је Ђурић гостујући на ТВ Пинк и назначио да би уколико би она успела да узме све те мандате покрајинска влада не би могла бити формирана, а да се Срби не питају, и без утицаја српске заједнице, која доноси своје одлуке заједно са Београдом.

Он је објаснио да се та влада не може формирати без представника Срба и у том смислу је навео да се албански политичари и део међународне заједнице који их подржава, „на различите начине труде да прогурају неке своје Србе“, који су то, како каже, „само по имену и презимену“.

Према Ђурићевим речима, одлука ЦИК да се не може гласати са српским документима је „мимо закона које су сами донели“, али је усмерена, како је навео, „пре свега, да што мање Срба изађе на изборе“, и да се тиме омогући „да неко од ових Срба који немају подршку у српском народу некако уђу у парламент и послуже за њихове интересе“.

Међутим, оценио је Ђурић, „то неће Србе на КиМ одвратити да масовно изађу на биралишта“.

Он је додао да је такође „веома важно што се Српској листи придружила и ГИ СДП коју је водио убијени Оливер Ивановић, јер то даје додатну снагу јединству и монолитности српског народа“.

Ђурић је рекао „да је на сцени српски блок који штити српске националне и државне интересе, и са друге стране Куртија, Кадрија Весељија… који поручују гласајте за нама симпатичне Србе“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here