Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да јавност у Србији треба да зна да је у току покушај да Срби буду скрајнути и да не учествују на парлментарним изборима на Косову и Метохији, који су заказани за 6. октобар.

Ђурић је на ванредној конференцији за медије, одржаној у Влади Србије, поручио да се на Косову и Метохији врши велики притисак на Српску листу и српске гласаче да им се онемогући гласање.

Ђурић је рекао да Приштина, уз подршку дела међународне заједнице, покушава да умањи број српских гласова на предстојећим изборима и да представнике Српске листе замени “својим пуленима”.

“На Косову и Метохији је покушај реализације сценарија по коме би глас Срба у нашој јужној покрајини био узурпиран, а Срби у потпуности скрајнути из политичког живота и лишени сваког права да одлучују о својој судбини у нашој јужној покрајини”, рекао је Ђурић.

Он је рекао да је у току покушај да се дисциплински казне сви радници српске националности запослени у Пошти Косова у Приштини који одбијају да сарађују са представницима СЛС Слободана Петровића, за коју каже да су је организовали приштински Албанци.

Циљ тих притисака је да се одузму гласови Српској листи, да се умањи утицај Србије и Београда у јужној покрајини.

Ђурић је рекао и да Приштина покушава да подмити Србе и купи њихове гласове додељујући им грантове за пољопривреду.

Приштина врши и све већи број притисака на Српску листу, рекао је Ðурић и бираче српске националности на КиМ.

“Најпре смо пре неколико дана виделил нелегитимну, а чак и по приштинским прописима нелегалну одлуку такозване Централне изборне комисије по којој је забрањена употреба српских личних карата и других личних докумената које издаје Србија за гласање на овим изборима што је урађено намерно и тендециозно и са циљем да се Србима на КиМ одузме глас, да се што је могуће више смањи број Срба који ће учествовати на овим изборима”, рекао је Ђурић.

Наводи да је то зато што се албански политичари и они који их подржавају у Приштини надају да ће са смањеним броја Срба који гласају и одазивом Срба на изборима, како је рекао, лажни представници Срба на КиМ који одговарају албанским сепаратистима заузети места гарантована за Србе у парламенту у Приштини.

“То је оно чему се они надају. Једино чему се надају је да Срби неће изаћи на ове изборе. А онда када им није било довољно то што су забранили Србима право да гласају са важећим документима, тог момента започели су са притисцима преко СЛС Слободана Петровића”, рекао је Ђурић.

Приштина је, истиче, оркестрирала и организовалала притиске, преко СЛС и Слободана Петровића, на српске запослене у покрајинским институцијама покрећући дисциплинске поступке и прогонећи их са радних места.

Он је поставио питање земљама Квинте и представницима међународне заједнице да ли ће реаговати на претње запосленима у Пошти Косова и на покусај куповине гласова Срба како би се, како каже, изабрали представници лојални Приштини.

Поново је позвао Србе на јединство око Српске листе, као и да у што већем броју изађу на изборе.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here