Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Влада Србије именовала је Управни одбор Народног позоришта, а на место председника Одбора изабрана је Јасна Димитријевић, позоришни продуцент и управник Задужбине “Илије М. Коларца” у Београду.

   Мој први потез биће разговор са в. д. управницом Народног позоришта, редитељком Иваном Вујић око одређивања правца у којем ће наш најзначајнији национални театар надаље деловати, рекла је Танјугу Јасна Димитријевић.

“Морам да се упознам са процедуром заказивања прве седнице УО. Након тога покушаћу да анализирам ситуацију у Народном позоришту заједно са Иваном Вујић. Да видимо у каквом стању су анасамбли Драме, Опере и Балета и шта можемо да направимо корисно до караја сезоне” рекла је Димитријевићева.

За чланове Управног одбора именовани су Никола Мијаиловић, оперски певач и редовни професор Факултета музичке уметности у Београду, примабалерина Ашхен Атаљанц, оснивач Плесне школе “Ашхен Атаљанц”, Филип Бојић, доцент на Правном факултету Универзитета у Београду, Марко Чкоњевић, дистрибутер за кинематографију, менаџер у култури и оснивач “Fame solutions” у Београду. Остали чланови су Дејан Коларов, солиста Балета Народног позоришта у Београду, и Јасна Нуховић, дипломирани правник из Народног позоришта у Београду.

Именовањем чланова Управног одбора, настављено је конституисање управе Народног позоришта које треба да модернизује национални театар, уведе богатију и разноврснију продукцију, оствари снажнију међународну сарадњу и копродукцију и развије образовне програме.

Уз модернизацију рада, неопходно је унапређење услова рада, што укључује обнову дела инфраструктуре и бољу организацију рада, наводи се у саопштењу са данашње седнице Владе Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here