Mesto za reklamu

17.08.2019.

На свечаној церемонији затварања 5. Међународних војних игара у Русији на сцени ће се наћи две Српкиње, а у публици српски министар и наша војска.

Програм ће на руском језику водити Бојана Милићевић, а српска поп певачица Јелена Томашевић наступиће са Ансамблом песама и игара Руске армије „Александров“.

Томашевићева наступа као специјалан гост, а отпеваће и своју песму „Оро“, са којом је 2008. године на „Евровизији“ у Хелсинкију заузела високо шесто место.

Спутњик је имао екслузивно право да завири иза кулиса Међународних војних игара, и да се са Јеленом нађе на великој сцени уочи почетка свечане церемоније затварања Игара.

Програм ће из публике пратити делегација Министарства одбране, на челу са министром Александром Вулином, као и припадници Војске Србије, који су се такмичили у једној од 32 дисциплине „војне Олимпијаде“ — „тенковски биатлон“. Поред њих, церемонији затварања присуствоваће и министар одбране Русије Сергеј Шојгу и други министри, начелници генералштабова и представници војног врха земаља-учесница Игара.

Пете Међународне војне игре стартовале су 3. августа, истовремено на 21 полигону у 10 земаља: Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану. Број учесника прелази 5.000, а сврстани су у 223 екипе, које долазе из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

„Српска стварност“ / Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here