Mesto za reklamu
  1. 30. 2019.

У својој четвртој сезони у НБА лиги, Никола Јокић је у потпуности преузео улогу лидера Денвер Нагетса, који су ове године један од најбољих тимова лиге. Приликом недавног гостовања Нагетса у Вашингтону, Јокић је за Глас Америке говорио о својим личним и успесима тима из Колорада, предстојећем плеј-офу, али и игрању за репрезентацију Србије.

Српски кошаркаш Никола Јокић без дилеме игра сезону живота. Штавише, огроман уговор који су му Нагетси дали прошлог лета, сада делује као да су га добили на попусту. Денвер је читаве сезоне у самом врху Западне конференције, Јокић се постојано помиње у разговорима о најкориснијем играчу лиге, плеј-оф је већ обезбеђен, а врло је реално да тим осигура предност домаћег паркета у бар прве две рунде доигравања.

„Веома сам задовољан, не само резултатима него и игром коју пружамо. Нормално је да ако играмо овако добро, резултати ће доћи. Победили смо много тесних утакмица, што је велика разлика у односу на прошлу годину, када смо изгубили много тих утакмица ’на једну лопту’. То је исто показатељ да смо сазрели као екипа, као тим, иако смо други најмлађи у лиги. Задовољан сам, надам се да су и остали, али остаје нам да се побољшамо за плеј-оф и да (тада) покажемо своју најбољу кошарку“.

Никола Јокић је последњи пут играо за репрезентацију Србије још на Олимпијским играма у Рију, пре скоро три године, када је селекција Саше Ђорђевића освојила сребрну медаљу.

„Ја сам стварно имао једно лепо искуство у репрезентацији, са свим тим момцима који су били тамо… и освојили смо медаљу, дочек испред скупштине, тако да сам ја то доживео као лепо искуство, које ћу памтити за цео живот сигурно“.

Да ли ће Јокић играти за национални тим на предстојећем Светском првенству у Кини једно је од кључних питања међу љубитељима кошарке у Србији. Одговор је за сада непознат…

„Не размишљам, некако ми је стварно далеко. Хтео бих прво да урадим нешто овде, па тек онда… Не вреди стварно ништа говорити (сада)”.

Са Јокићем у саставу, многи Србију виде као екипу која ће уз САД бити највећи фаворит у Кини.

„Ах, па сад, не знам… немој да ја коментаришем. Све зависи ко ће играти, … (да ли ће играти) Адетокумбо, Јанис? Има стварно опасних екипа, не треба сада ништа причати, још је (све то) далеко“.

„Српска стварност“ / ВОА /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here