Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Протест који је у Тирани против председника Србије Александра Вучића организовао опозициони косовски покрет Самоопредељење, протест је против мира, стабилности и развоја у региону, оценила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Јадранка Јоксимовић је у изјави Танјугу, додала да тај протест, истовремено, представља и атак на вредности и тековине модерне Европе којима су, како каже, и Србија и Вучић безрезервно посвећени.

“Председник је боравком у Тирани још једном показао јасну жељу да максимално допринесе регионалној сарадњи, али је све очигледније да европске идеје мира, сарадње и дијалога не могу да се ‘приме’ и истински буду прихваћене код свих политичких заговорника великоалбанске идеје, која урушава темеље мирне, целе и недељиве безбедности Европе”, навела је министар Јоксимовићева.

Јоксимовићева је нагласила да ЕУ, отуда, не сме да – заокупљена сопственим темама, постане интровертна и да чека да невреме овако опасних идеја из дворишта Западног Балкана прође, мислећи да европска кућа неће осетити последице”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here