Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас, после састанка у Паризу са чланом Управног одбора МТУ Михаелом Шрајегом, да ће партнерство са том немачком компанијом, која ће у Србији инвестирати у високе технологије, почети у октобру отварањем сервисног и производног центра.

Брнабић је, након обиласка штанда МТУ на ваздухопловном сајму у Буржеу и састанка са Шрајегом, изразила задовољство и захвалност због будуће сарадње и члану Управног одбора МТУ уручила писмо којим још једном потврђује подршку партнерству.

Она је нагласила да је сарадња с МТУ у потпуности у складу с визијом Владе о развоју привреде засноване на знању.

Желим да се захвалим на поверењу и одлуци МТУ да, у јакој конкуренцији, изабере Србију. То је дугорочно партнерство, а почетак ће бити у октобру оснивањем сервисног и производног центра, истакла је премијерка.

Према њеним речима, циљ је да се ова инвестиција искористи за стварање кластера ваздухопловне индустрије у Србији.

Имати МТУ у Србији – то ће бити позивница за друге компаније да инвестирају у нашу земљу, рекла је Брнабић и поручила да је Србија поуздан и конкурентан партнер.

Шрајег је подсетио на састанак почетком маја када је потписан Меморандум о разумевању, и поновио да је план да компанија почне у Србији да ради 2020. године, уз запошљавање приближно 400 људи.

Србија ће постати део МТУ породице, рекао је Шрајег и изразио посебно задовољство јер је уговор са Србијом постигнут у рекордном року од шест до осам недеља, а не месеци како се прогнозирало.

Премијерка Брнабић је у оквиру авио-космичког салона “Париз Ер Шоу 2019” обишла и штанд “Ербаса”.

На овогодишњем сајму изложен је и вишенаменски хеликоптер Ербас Х145М, који је набављен и за потребе Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије.

Ваздухопловни сајам на аеродрому Бурже одржава се од 17. до 23. јуна уз учешће 2.381 иностраног излагача из 48 земаља, на површини већој од 130.000 квадратних метара закупљеног простора.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here