Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У оквиру фестивала „зајечарско лето“, на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана у Зајечару 8. августа гостоваће чувени холивудски глумац Џон Малкович са мултимедијалном представом „Паклена комедија – исповест серијског убице“ у којој наступа у пратњи Оркестра Бечке академије и Вроцлавског барокног оркестра.

„Паклена комедија – исповест серијског убице“ говори о Џеку Унтервегеру, аустријском писцу и серијском убици, познатом као убица из бечких шума, који је 1976. осуђен на затворску казну за убиство осамнаестогодишње Маргрет Шафер.

У затвору открио дар за писање и аутобиографским романом „Чистилиште или излет у затвор – Извештај кривца“ доживео је славу.

Ову мултимедијалну представу и својеврсни перформанс Џона Малковича организује Град Зајечар са установом Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Народним музејом Зајечара и „Арт линк“ фестивалом из Београда.

Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке Крајине каже за Спутњик да је продаја карата за перформанс „Паклена комедија – исповест серијског убице“ тек почела а да је интересовање такво да се плаши да ће римска царска палата Феликс Ромулијана, под заштитом Унеска, бити мала да прими све заинтересоване.

„Надамо се да ће тог дана Зајечар бити, у најмању руку, балканска престоница културе“, истиче Ђуричић.

Према најавама организатора, ове недеље би требало да почну радови на припреми паркинга за неколико хиљада аутомобила и урадиће се једносмерни саобраћај тако што ће се до Ромулијане долазити као и до сада, са главног пута, а одлазиће се преко Магуре до Звездана.

На „Зајечарском културном лету на Феликс Ромулијани“ 3. августа одржаће се концерт Боре Дугића, 6. августа на програму је Фестивал танга, 10. августа концерт Павлине Радовановић која живи у енклави у Ораховцу на Косову, 18. августа концерт Београдског џез секстета, а 21. августа концерт „Вондер стринга“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here