Mesto za reklamu

08.05.2019.

Иако има различит став по питању Косова и Метохије, Италија разуме позицију Србије, рекао је данас председник Александар Вучић у Риму, након састанка са потпредседником италијанске Владе Матеом Салвинијем, после којег је уверен да Србија може да рачуна на Италију као искреног пријатеља.

Вучић је подсетио да је Италија признала Косово и навео да је са Салвинијем разговарао о тој теми. Он му је пренео да Италија жели да буде део решења и да жели да помогне на све начине.

Председник је нагласио да Италија разуме позицију Србије и иако су позиције двеју земаља различите по том питању, Италија разуме и наше понашање и понекад наше фрустрације.

„Мислим да можемо да рачунамо на Италију као на искреног пријатеља и на Салвинија као пријатеља наше земље, што није мала ствар за Србију“, рекао је Вучић у изјави новинарима.

Он је додао да је са Салвинијем разговарао и о свему што се десило 1999. године, о агресији НАТО-а на Србију, као и да му је пренео да су и данас веома отворене и тешке ране српског народа због тога што се десило пре 20 година.

Председник Србије и Салвини су разговарали и о билатералним односима, те подршци Италије Србији на европском путу.

„Важна нам је ваша подршка на европском путу“, пренео је Вучић Салвинију, објављено је на Инстаграм налогу председника Републике, пренео је Танјуг. После састанка са италијанским званичником Вучић је отпутовао у Тирану, где ће учествовати на Самиту процеса „Брдо-Бриони“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here