Mesto za reklamu

25.09.2019.

Србија је у Уједињеним нацијама, а такозвано Косово није, поручио је председник Србије Александар Вучић, одговарајући председнику привремених косовских институција Хашиму Тачију, а такође је истакао да је важно да Албанци то разумеју, како би размислили какву будућност желе.

Вучић је тако прокоментарисао коментар Хашима Тачија, који је изјавио да је он у УН ушао „кроз врата“, а Вучић „са плафона“, и то посредством народа Косова.

„Ја говорим сутра у великој сали Генералне скупстине УН, а када ће говорити Хашим? Па, никад. Улазио на врата, на плафон, Србија је у УН, а ви нисте. И добро би било да то знате, да бисте размислили какву будућност желите, и желите ли компромис или да се и даље инатите“, рекао је Вучић.

Вучић каже и да је разумео Тачијеве речи – да је њега, Вучића, изабрао српски народ на КиМ.

„Поносан сам на то, верујем да ће и убудуће бирати најбољу будућност, да ће ускоро изабрати Српску листу, и да ће у будућности гласати и за СНС и Српску“, рекао је Вучић.

Истиче, међутим, да Албанци у Њујорку имају најснажније упориште.

„Центар албанске снаге није у Приштини, ни у Тирани, већ у Њујорку“, рекао је Вучић и подсетио да је трећа призренска лига формирана у Њујорку, 1946. године, и да нас је она „најскупље коштала“, јер су из Њујорка уложене огромне суме новца.

Упитан како коментарише то што су косовски Албанци „јурили званичнике по ресторанима како би се фотографисали“, Вучић каже да они раде свој посао, а да ми радимо свој.

„Њима не иде тако лако, а наш посао је да им ни убудуће не иде тако лако“, закључио је председник Србије.

Вучић је рекао да је и шеф албанске дипломатије Гент Цакај, који је пореклом са Космета, рекао да они у Њујорку раде на признавању Косова, али и поручио да они свакако не могу Србији да забране да ради свој посао на повлачењу признања, преноси Танјуг.

На питање да ли му је то замерено и „провучено“ на досадашњим састанцима у Њујорку, Вучић је рекао да није „провучено“, већ речено, безброј пута, на сваком састанку, и да је то нешто уобичајено.

„Српска стварност“ / „Спутник“ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here