Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић позвао је представнике власти да омогуће постизање друштвеног консензуса о најважнијим државним питањима и отворе дијалог о решавању косовског питања, односу са ЕУ, изборном систему, као и питању медијских слобода.

“Апелујемо да политику два јарца на брвну замени политика дијалога власти и опозиције. Позивам власт да направи и први и други корак, јер је најодговорнија за враћање атмосфере пристојности и нормалности у српско друштво”, рекао је Милош Јовановић на седници Главног одбора ДСС-а.

Он је истакао да разговоре о коначном статусу Косова и Метохије не треба прихватити ван оквира Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН, а да би свако друго решење било чин велеиздаје и да би било погубно по будућност Србије.

Јовановић је оценио да је политика разграничења доживела пропаст и да је ДСС био у праву када је истицао да је остављање питања коначног статуса КиМ у стању мировања у интересу земље.

Додао је да народ и Српска православна црква не деле став власти да Косово треба поделити и да је сигуран да се косовска политика већ деценију уназад води супротно већинском ставу грађана Србије.

Јовановић је оценио да је потребно почети реиндустријализацију земље, заштитити домаћу привреду, и оценио да се ниједна држава није развила тако што се искључиво ослонила на стране инвестиције.

Он је истакао да Србију ништа не спречава да “среди своје двориште”.

“Питање Косова, пут ка ЕУ, Хашим Тачи или Јоханес Хан нас не спречавају да средимо своје двориште, да дефинишемо озибљну стратегију индустријализације, да променимо изборни систем, изборимо се са корупцијом”, закључио је Јовановић.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here