Mesto za reklamu

20.03.2019.

Председник Словеначке националне странке Змаго Јелинчич поднео је у Парламенту Словеније захтев министру спољних послова Миру Церару да Словенија повуче признање Косова, сазнаје Спутњик.

Тако је, после Италије, то друга чланица ЕУ у којој се на високом нивоу разматра одлука о кључном државном питању Србије.

Словеначка национална странка је још 2008, када се у Парламенту Словеније гласало о признавању независности Косова, била против тога.

На то је у Београду ове недеље подсетио и потпредседник те странке Јан Ивануша који је гостовао у емисији Спутњика — „На нишану Лазанског“.

„И данас исто мислимо. Добре односе са Србијом имамо већ деценијама и надамо се да ће тако и остати. Постоји нови путоказ, нова смерница за то да се признања Косова пониште, јер су се сада сви повукли своје ставове. Шпанија је у међувремену добила проблем са Каталонијом. Јасно је да сада треба бити паметан и одлучан у захтевима за повлачење признања. Видећемо како ће проћи европски избори у мају, али надамо се неким новим идејама и неким новим снагама које би то омогућиле”, рекао је Ивануша.

„Српска стварност“ / Спутник /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here