Mesto za reklamu

02.02.2020.

Више хиљада Срба и њихових пријатеља, обожаваоца Новака Ђоковића, данас су бодрили свог шампиона, а потом су на више места у Мелбурну  прославили на посебан начин освајање Ђоковићевевог осмог трофеја на Аустралиан опену и поново преузимање водећег тенисера света.

   Они који су навијали на стадиону и бодрили Новака, нису одмах напустили комплекс арене Род Лејвер арене, већ су наставили радовање и испред стадиона, заједно са онима који су меч Ђоковића са аустријанцем Домиником Тимом пратили на великим видео екранима. Наставили су да кличу Србији и свом шампиону. Потом су се ухватили за руке и заиграли српско коло. Наше људе који су се окупили испред арене поздравио је са балкона Новак Ђоковић и захвалио им на подршци коју су му упућивали.

Мелбурн парк је данас изгледао као Београд, када се спортисти дочекују испред Скупштине. Срби су достојанствено славили историјски успех који је остварио Новак Ђоковић на Аустралијан Опену и знали су како то да прославе.

Слушали смо и изјаву нашег човека – Драгана Митровића, који живи у Мелбурну, коју је давао локалној телевизијској станици. Каже и да је све мечеве Новака у Аустралији гледао: „Ђоковић је само потврдио да је најбољи тенисер света. Освајањем 8-мог трофеја на Аустралиан опену је рекорд који ће тешко икада бити оборен. Све то само најављује да ће Новак по свему судећи оборити рекорд Федерера и постати несумњиво највећи тенисер света свих времена. Па он је већ одавно доказао да је превазишао већим бројем победа и Надала и Федерера, свакако највећих тенисера новијих времена и освојиће и звање највећег тенисера света свих времена. То је Ноле Заслужио. То признање је несумњиво велико признање и Србији, коју он носи у срцу и чије име изговара са поносом – рекао је наш земљак из Мелбурна Драган Митровић.

И широм Мелбурна Срби су на местима на којима се традиционално окупљају славили победу Ђоковића. Са собом су носили заставе и друга српска обележја. Размењивале су се честитке пољупци, скандирало шампиону и Србији …

Подсетимо, у узбудљивом мечу Новак је осми пут освојио Отворено првенство Аустралије. Био је јачи од Доминика Тима, судије и навијача који нису били фер у кључним моментима меча.

После драме у пет чинова, резултат на семафору је био 3:2 за српског аса, великог шампиона, великог човека и великог Србина – НОВАКА ЂОКОВИЋА.

„Српска стварност“ / И. Цуканић. Мелбурн /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here